RC India
Welcome Guest, please login or register.
 
Pages: [1]   Go Down
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Topic Tools Topic Tools 
Read
« on: March 21, 2015, 02:18:51 PM »
Bilal
Plane Lover
Forum Veteran

****

Reputation Power: 7 
Bilal has no influence.
Offline Offline

City: Hyderabad
State: Telangana
RC Skills: Intermediate
Posts: 482
Join Date: Mar, 2011

scratch builder and DIYer




Hello Everyone,

I have been working on a tricopter for a few weeks now, and now when everything is completed I have run into a problem.
No matter what i do, the yaw servo is not responding at all. Am posting the pics of my setup here, please someone temme what's wrong.

regards
Bilal

oneone.jpg
[ASAP] help needed ,servo not responding in tricopter setup, KK 2.1 board
* oneone.jpg (29.47 KB, 341x454 - viewed 659 times.)
This post has 2 more images(s)/attachment(s). Please login or register to view them.
Logged

Cessna - 184
Mr. Moss
Self-Design Glider
550 DIY Quad
Scratch Build TriCopter
VT-Allrounder
Telemaster 400
ZMR 250
 

Read
« Reply #1 on: March 21, 2015, 02:24:20 PM »
sooraj.palakkad
with eyes in sky
Heli Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 21 
sooraj.palakkad barely matters.sooraj.palakkad barely matters.
Offline Offline

City: Palakkad
State: Kerala
RC Skills: Expert
Posts: 2053
Join Date: Aug, 2014

SPN



Have you made sure that you have selected the correct model (motor layout) ?
Logged

RC Hobbyist and an Aerial Cinematographer..
 

Read
« Reply #2 on: March 21, 2015, 02:35:28 PM »
Bilal
Plane Lover
Forum Veteran

****

Reputation Power: 7 
Bilal has no influence.
Offline Offline

City: Hyderabad
State: Telangana
RC Skills: Intermediate
Posts: 482
Join Date: Mar, 2011

scratch builder and DIYer



i dunno what exactly the problem is, receiver  test is fine, receiver slides look fine too, ive varified the connections and motor layout hundreds of tie now, but still the problem persists.

kindly check the pics

  

hhh.jpg
Re: [ASAP] help needed ,servo not responding in tricopter setup, KK 2.1 board
* hhh.jpg (75.72 KB, 341x454 - viewed 579 times.)
Logged

Cessna - 184
Mr. Moss
Self-Design Glider
550 DIY Quad
Scratch Build TriCopter
VT-Allrounder
Telemaster 400
ZMR 250
 

Read
« Reply #3 on: March 21, 2015, 02:36:33 PM »
Bilal
Plane Lover
Forum Veteran

****

Reputation Power: 7 
Bilal has no influence.
Offline Offline

City: Hyderabad
State: Telangana
RC Skills: Intermediate
Posts: 482
Join Date: Mar, 2011

scratch builder and DIYer



yes sir, ive uploaded the tricopter motor layout,.... infact many times now and even verified the direstion of rotation of all the three motors
Logged

Cessna - 184
Mr. Moss
Self-Design Glider
550 DIY Quad
Scratch Build TriCopter
VT-Allrounder
Telemaster 400
ZMR 250
 

Read
« Reply #4 on: March 21, 2015, 03:08:24 PM »
sooraj.palakkad
with eyes in sky
Heli Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 21 
sooraj.palakkad barely matters.sooraj.palakkad barely matters.
Offline Offline

City: Palakkad
State: Kerala
RC Skills: Expert
Posts: 2053
Join Date: Aug, 2014

SPN



Have you checked whether the servo is actually working ?
and are you able to arm the kk and are all other controls working as intended ?
Logged

RC Hobbyist and an Aerial Cinematographer..
 

Read
« Reply #5 on: March 21, 2015, 04:39:05 PM »
Bilal
Plane Lover
Forum Veteran

****

Reputation Power: 7 
Bilal has no influence.
Offline Offline

City: Hyderabad
State: Telangana
RC Skills: Intermediate
Posts: 482
Join Date: Mar, 2011

scratch builder and DIYer



yes the servo is working perfectly when i connect it with the receiver independently, KK board is arming when i give right rudder, all the motors start moving at about 10% throttle, in the correct direction as well
Logged

Cessna - 184
Mr. Moss
Self-Design Glider
550 DIY Quad
Scratch Build TriCopter
VT-Allrounder
Telemaster 400
ZMR 250
 

Read
« Reply #6 on: March 21, 2015, 04:56:53 PM »
v2 eagle
AK
Plane Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 12 
v2 eagle has no influence.
Offline Offline

City: chennai
State: Tamil Nadu
RC Skills: Beginner
Posts: 1166
Join Date: Jun, 2013



what esc are you using? is it a 4 in 1 esc?
You seems to be using individual female headers for the servo pin as extenders, are you sure the pin connection is correct like signal/+/- polarity.
Logged

 

Read
« Reply #7 on: March 21, 2015, 05:02:50 PM »
v2 eagle
AK
Plane Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 12 
v2 eagle has no influence.
Offline Offline

City: chennai
State: Tamil Nadu
RC Skills: Beginner
Posts: 1166
Join Date: Jun, 2013



ON the side note, there should be some menu in KK to see which channel for what, go to that and confirm if your 4th channel is assigned to servo.
(dumped Kk long time ago and moved to cc3d, happy since then, though others are pretty happy with KK as well, cant remember the troubleshooting steps for this, otherwise, i were a pro in tricopter with KK)

Can you please explain your complete circuit with mixer editor options, specially with photos.

Ashok.P
Logged

 

Read
« Reply #8 on: March 21, 2015, 06:55:36 PM »
sooraj.palakkad
with eyes in sky
Heli Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 21 
sooraj.palakkad barely matters.sooraj.palakkad barely matters.
Offline Offline

City: Palakkad
State: Kerala
RC Skills: Expert
Posts: 2053
Join Date: Aug, 2014

SPN



please post a pic of your  " mixer editer " menu .
Check whether M4 o/p is assigned to drive a servo
Logged

RC Hobbyist and an Aerial Cinematographer..
 

Read
« Reply #9 on: March 22, 2015, 11:32:54 AM »
AnjanBabu
Aj Creations
Plane Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 9 
AnjanBabu has no influence.
Offline Offline

City: Bangalore
State: Karnataka
RC Skills: Beginner
Posts: 576
Join Date: Jan, 2012



If the ESC come with SBEC, remove the 5v RED wire from any two ESCs. Apparently, they don't go well in parallel.
Logged

Mechatronics engineer . Hopeless realist

anjanbabu.wordpress.com
 

Read
« Reply #10 on: March 23, 2015, 10:03:40 AM »
SideWinder
Plane Lover
Forum Hero
*****

Reputation Power: 7 
SideWinder has no influence.
Offline Offline

City: Chandrapur
State: Maharashtra
RC Skills: Beginner
Posts: 600
Join Date: Jan, 2012



Does the servo move while arming?
Is the rudder moving in receiver test screen at all?

Long time since I worked with kk2 and if my memory serves me correctly ,the servo wont move if your copter is unarmed,neither should it move at zero throttle even when its armed. You probably have to arm first(without props), then give a lil bit throttle and try to yaw, which should move the servo but it wont probably return back as your copter is stationary on ground in stabilize mode, but works well in flight.

And you have to power the servo separately as the M1 pin on kk only powers the board so anything connected from M2-M8 needs to be powered separately, so atleast 1 bec/ubec needs to be connected from M2-M8 with power in case of a tricopter.

Another thing to check would be mixer setting for rudder(servo). Check what Sooraj has mentioned earlier, then depending on the servo used, 'rate' should be set high for digital servos and low for analog servos. You can also cut/paste(manually) these settings to another output pin such as M5-M8 and verify if M4 is the culprit as a last resort.
Logged
 

Read
« Reply #11 on: March 24, 2015, 01:01:35 PM »
shreeyak
Heli Lover
Senior Member
***

Reputation Power: 2 
shreeyak has no influence.
Offline Offline

City: Bangalore
State: Karnataka
RC Skills: Beginner
Posts: 138
Join Date: Mar, 2014


Re:

Ah, sidewinder you have covered pretty much every point possible. OP, do go thru above steps, it should be fine
Logged
 

Read
« Reply #12 on: March 25, 2015, 06:49:11 PM »
sooraj.palakkad
with eyes in sky
Heli Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 21 
sooraj.palakkad barely matters.sooraj.palakkad barely matters.
Offline Offline

City: Palakkad
State: Kerala
RC Skills: Expert
Posts: 2053
Join Date: Aug, 2014

SPN




And you have to power the servo separately as the M1 pin on kk only powers the board so anything connected from M2-M8 needs to be powered separately, so atleast 1 bec/ubec needs to be connected from M2-M8 with power in case of a tricopter.



This might be the most probable cause for this error Smiley
Logged

RC Hobbyist and an Aerial Cinematographer..
 

Read
« Reply #13 on: March 25, 2015, 08:19:56 PM »
SideWinder
Plane Lover
Forum Hero
*****

Reputation Power: 7 
SideWinder has no influence.
Offline Offline

City: Chandrapur
State: Maharashtra
RC Skills: Beginner
Posts: 600
Join Date: Jan, 2012



Sooraj in the pics Bilal posted, its looks like he has connected M2&3 hopefully with non opto esc leads or esc's with bec and expect they are working properly as intended. I just mentioned the point for the uninitiated.

Logged
 

Read
« Reply #14 on: March 25, 2015, 11:46:22 PM »
utkarshg13
Plane Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 11 
utkarshg13 has no influence.
Offline Offline

City: Bangalore
State: Karnataka
RC Skills: Intermediate
Posts: 976
Join Date: Jul, 2013



I think Bilal has overcome the problem. It was in the mixer editor settings. "Type: ESC to servo"
Logged

"If you were born with wings, do every thing you could, for flying."
 

Read
« Reply #15 on: April 04, 2015, 04:01:35 PM »
Pradyumna Hatwar
Plane Lover
Active Member
**

Reputation Power: 3 
Pradyumna Hatwar has no influence.
Offline Offline

City: Mumbai
State: Maharashtra
RC Skills: Intermediate
Posts: 94
Join Date: Apr, 2015



Check ur Mixer Editor and set the Ch4. / Aux. to Servo ...... If that aint working ....... try upgrading your Firmware version .  Smiley Wink Wink
Logged
 

Read
« Reply #16 on: April 04, 2015, 08:04:20 PM »
utkarshg13
Plane Lover
Forum Hero

*****

Reputation Power: 11 
utkarshg13 has no influence.
Offline Offline

City: Bangalore
State: Karnataka
RC Skills: Intermediate
Posts: 976
Join Date: Jul, 2013



Yes its working with that now. I told him that few days back and I hope its fine.
 May be now he is facing some other problem with the LCD not displaying anything Giggle Giggle
Logged

"If you were born with wings, do every thing you could, for flying."
 

Pages: [1]   Go Up
Jump to:  

Related Topics
Subject Started by Replies Views Last post
2 nos Quadcopter/Tricopter Control Board V2 (Atmega168PA) for sale
For Sale
gauravag 5 3771 Last post April 20, 2012, 09:23:49 AM
by gauravag
tricopter setup help!!! « 1 2  All »
Self-designed, DIY and College Projects
karan3_k 27 10619 Last post May 01, 2012, 10:41:19 PM
by karan3_k
needed 8045 props ASAP
Wanted
Rahulvyas 0 705 Last post March 21, 2013, 07:13:32 PM
by Rahulvyas
kk board led stays on for my tricopter and doesnt arms
Multirotors
kay48 2 1277 Last post October 15, 2016, 11:20:59 PM
by PRANAVK09
NEED A TRICOPTER SETUP for VTOL
Multirotors
AL HAM SHARI 3 529 Last post January 12, 2018, 11:32:29 PM
by AL HAM SHARI