RC India
Welcome Guest, please login or register.
 
Pages: [1]   Go Down
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. Topic Tools Topic Tools 
Read
« on: January 11, 2020, 10:05:57 PM »
BS1234
Heli Lover
Active Member
**

Reputation Power: 1 
BS1234 has no influence.
Offline Offline

City: Dahod
State: Gujarat
RC Skills: Beginner
Posts: 25
Join Date: Jan, 2020




Made a quadx with multiwii 2.4 on arduino Uno. I having callibrated the escs via flight controller,i can arm it using yaw channel,on arming all motors spin same but on increasing throttle all does not.

Logged
 

Read
« Reply #1 on: January 11, 2020, 10:53:17 PM »
Balakrishna Reddy
Plane Lover
Forum Hero
*****

Reputation Power: 8 
Balakrishna Reddy has no influence.
Offline Offline

City: Hyderabad
State: Telangana
RC Skills: Intermediate
Posts: 696
Join Date: Feb, 2015



I think your current question is same as previous one which seems like it has been answered but not solved.
 
Try to post your similar queries under single thread to avoid similar answers.
Logged
 

Read
« Reply #2 on: January 14, 2020, 12:14:59 AM »
Susavan
Heli Lover
Active Member
**

Reputation Power: 1 
Susavan has no influence.
Offline Offline

City: Coochbehar
State: West Bengal
RC Skills: Intermediate
Posts: 13
Join Date: Dec, 2019



Hi BS1234,
Is your problem solved? If not I have few more suggestion beside others have specified. I have successfully build & flown Multiwii ( used with arduino nano+mpu6050) quad 3 years ago when I started this hobby & later moved on to APM or other advanced board but still preserved the setup.
My suggestions-
1) Calibrate the esc as specified by Mr Reddy, if not possible you can calibrate individually (I have personally done individual calibration without any problem) but be careful with throttle stick end points which need to be exact each time.
2) Try mounting the IMU(mpu6050 or other) on vibration damper (silicone rubber grommet).
3) Calibrate the accelerometer on perfect level through multiwii config, check the level with spirit level before that.
4) Define the esc minthrottle 1064 if you are using simonk esc.
5) Define I2C speed as 100000L works well for mpu6050.
6 ) on multiwii config set up angle mode, the default multiwii is acro.(it will help if you are flying it for first time.)
Hope it will solve the problem.


Logged
 

Read
« Reply #3 on: January 14, 2020, 12:33:45 AM »
BS1234
Heli Lover
Active Member
**

Reputation Power: 1 
BS1234 has no influence.
Offline Offline

City: Dahod
State: Gujarat
RC Skills: Beginner
Posts: 25
Join Date: Jan, 2020



Thanks bro susavan, but i want to ask where i can set the 12c speed??..in the Multiwii-->config.h?
Logged
 

Pages: [1]   Go Up
Jump to: